Advies over huisdieren

Zit uw vraag hier niet bij of wil u meer informatie? Dan mag u altijd telefonisch contact met ons opnemen.

Katten & honden

 • Informeer bij uw buurtbewoners of zij de kat kennen.
 • u kunt op www.amivedi.nl kijken of de kat als vermist staat opgegeven
 • Soms lijkt het of een kat geen thuis heeft, maar blijkt deze ’s nachts toch gewoon naar zijn woning te gaan.
 • Geef andermans kat geen eten. Het komt regelmatig voor dat een kat elders te eten krijgt en daardoor niet meer terug naar zijn huis gaat.  Bovendien kan een kat om medische redenen op speciaal voer staan, ander voer doet hem dan meer kwaad dan goed.
 • Als u denkt de kat echt een zwerver is, of er echt slecht uit ziet (zeer mager, gewond) kunt u proberen de kat naar binnen te lokken en kunt u de dierenambulance bellen. Die kan kijken of de kat gechipt is, en anders eventueel meenemen naar het dierenasiel.

U kunt de dierenambulance bellen om de locatie zo nauwkeurig mogelijk door te geven, wij komen de overleden kat ophalen en zullen de eigenaar proberen te achterhalen.

 • probeer de hond te vangen, en kijk of u de eigenaar in de omgeving ziet zoeken. Vaak is de hond pas net ontsnapt en is de eigenaar al op zoek.
 • als u geen eigenaar ziet, kunt u de dierenambulance bellen

Overhittingsgevaar bij een dier in de auto is levensgevaarlijk. Bel zo snel mogelijk de politie voor hulp.

Mishandeling  van dieren is een strafbaar feit. Wij raden u daarom aan er melding van te maken bij de dierenpolitie (telefoonnummer 144).

Load More

Overige huisdieren

Een tam konijn kan ontsnapt of gedumpt zijn.  Zonder menselijke hulp zijn deze konijnen ten dode opgeschreven!!! Tamme konijnen zijn het grootste deel van hun instincten kwijt, aangezien ze altijd door mensen gevoederd zijn geweest. Zeker in herfst/winter is het voor hen moeilijk om te overleven…

 • Weet u zeker of het gaat om een tam konijn? Lees hier hoe je een tam konijn herkent. 
 • Probeer het konijn te vangen. Dit kan u beter met meerdere mensen doen. U kan het konijn ook proberen te lokken met voedsel (heb geduld). Hier kan u meer tips vinden voor het vangen van een tam konijn.
 • Eenmaal het konijn gevangen is, probeer het dan indien mogelijk degelijk te huisvesten, bijvoorbeeld een wasmand met kranten, een grote doos (wel meer kans op kapot knagen), een hondenbench, etc.  Heeft u stro of hooi, dan kan u dit er ook bijleggen. U kan het konijn eventueel wat te eten geven, zoals gras, paardenbloem(blad), wortel, selder, …
 • u kunt op www.amivedi.nl kijken of het konijn als vermist staat opgegeven.
 • Bel de dierenambulance en dierenasiel en geef de kenmerken van het konijn door. Misschien hebben zij al melding binnengekregen van een vermist konijn.
 • Als de eigenaar niet bekend is, kan u het konijn naar het dierenasiel brengen of laten ophalen door de dierenambulance.

Als u de vogel heeft gevangen, kunt u de dierenambulance bellen of de vogel direct naar het dierenasiel brengen. Kunt u de vogel niet vangen, dan kunt u kijken of de vogel als vermist staat opgegeven op www.amivedi.nl om de eigenaar te achterhalen en de locatie door te geven. Ook kunt u de dierenambulance bellen om de locatie door te geven, zodat wij er een notitie van kunnen maken voor de eventuele eigenaar.

Ondanks dat bijna alle schildpadden in gevangenschap zijn geboren, zijn schildpadden wilde dieren die op geen enkele manier zich aan ons klimaat kunnen aanpassen.

 • Zorg voor uw eigen veiligheid, schildpadden kunnen hard bijten! (Bent u gebeten dan moet u zich tot een huisarts wenden ter controle)
 • Doe de gevonden schildpad zo snel mogelijk in een emmer en sluit deze af met een handdoek.
 • Doe geen water in deze bak of emmer.
 • Zorg ervoor dat het dier niet op de tocht komt te staan! Laat de emmer daarom niet op de grond staan.
 • Was uw handen! Schildpadden dragen nare bacterieën bij zich, dus eerst goed handen wassen
 • Bel de dierenambulance, deze kunnen de schildpad naar de reptielenopvang brengen

Probeer het reptiel niet zelf te vangen maar bel de dierenambulance

Mishandeling  van dieren is een strafbaar feit. Wij raden u daarom aan er melding van te maken bij de dierenpolitie (telefoonnummer 144).

Load More

Vervoer

De hulp aan en/of het vervoer van gewonde dieren naar een dierenarts is gratis, ongeacht of er een eigenaar bekend is of niet; donateur of niet. Bel voor meer informatie en hulp de dierenambulance.

Wij vragen u telefonisch een afspraak te maken met de dierenambulance. In verband met de mogelijkheid dat de ambulance moet uitrukken voor een ongeval, dient de eigenaar (of iemand anders) mee te gaan met zijn/haar dier. Later komt de ambulance u en uw huisdier weer ophalen. Onze ritprijzen kunt u hier vinden.

Wij vragen u telefonisch een afspraak te maken met de dierenambulance.

Load More

Zit uw vraag hier niet bij of wil u meer informatie? Dan mag u altijd telefonisch contact met ons opnemen.